NEED HELP YUPITERU MVT-7100

A place to discuss airband listening, frequencies and anything related to this area of the hobby.
Post Reply
butech

NEED HELP YUPITERU MVT-7100

Post by butech » 08 Jul 2009, 18:50

I RESET MY SCANNER AND NOW HAVE A PROBLEM. THE SCREEN IS SHOWING THE FACTORY CONDITION IE 20MZ 1440000 FM BEEP AND THE BATTERY INDICATOR FLASHING. PROBLEM IS THAT IT IS STUCK ON 1440000 AND ONLY THE VOLUME CONTROL WORKING. NO BACKLIGHT SQUELCH OR BUTTONS OPERATING, I HAVE FULLY CHARGED BATTERIES INSERTED AND HAVE TRIED DIRECT VOLTAGE.
CAN ANYONE ADVISE OR RECCOMEND A REPAIR AGENT.

THANKS

DENNIS

Try not to use caps all the time ~ Mod Fez

Hertz
Banned
Banned
Posts: 170
Joined: 14 Jul 2009, 15:13
Location: East Anglia

Re: NEED HELP YUPITERU MVT-7100

Post by Hertz » 17 Jul 2009, 16:41

Is there a yahoo group for Yupti's ? I would be surprised if there is not & they can be invaluble.
If they tried to change our national anthem would people stand for it?
And ball points....Should we award them?
Bob Monkhouse.

neil-c
Top Poster
Top Poster
Posts: 1023
Joined: 29 Jul 2009, 20:13
Location: Rotherham, South Yorkshire

Re: NEED HELP YUPITERU MVT-7100

Post by neil-c » 29 Jul 2009, 20:21

There is a keylock button on the left hand side of the scanner, has this been switched on? This could cause all the problems you have described.

chickenzown
Registered New User
Registered New User
Posts: 1
Joined: 16 Jun 2013, 23:06
Call Sign: chickenzown

Re: NEED HELP YUPITERU MVT-7100

Post by chickenzown » 17 Jun 2013, 06:28

My mvt-7100 has exactly the same problem you describe, did you find a solition?

User avatar
Minus1
Top Poster
Top Poster
Posts: 1204
Joined: 12 Jun 2011, 11:15
Location: West Midlands

Re: NEED HELP YUPITERU MVT-7100

Post by Minus1 » 31 Aug 2015, 11:33

Oh no, mine too. Dead, the only thing I can do is reset it, whereupon "Clear" appears. Stuck on 144.0 with constant maximum signal, no buttons work. Power supply adaptor seems to have failed too, I wonder which came first?
:-(
Still, it's lasted some 20 years...
KEY : = channel/stud | ~ = CTCSS/DCS | ^ = transmitter site | ¯ = overhead | * = trunked

Marcotte
New User
New User
Posts: 3
Joined: 22 Sep 2019, 12:38

Re: NEED HELP YUPITERU MVT-7100

Post by Marcotte » 22 Sep 2019, 12:44

Hello everybody,
I allow myself to ask for your help because, after a fall of the scanner, I had the following failure : the "squelch" no longer works despite the potentiometer fully turned.
I tried first a "reset" without success. I thought then that it could be the squelch potentiometer or the "Monitor" button on the side that could have suffered from the fall.
Always the same problem despite the replacement of these elements. Would it be a soldered component on one of the integrated circuits that jumped ? Have you ever encountered this problem on your Yupiteru?

Thank you for your reply.

Regards,

Alexandre

User avatar
Werthers
Super Member
Super Member
Posts: 296
Joined: 01 Sep 2019, 20:19
Location: Essex

Re: NEED HELP YUPITERU MVT-7100

Post by Werthers » 22 Sep 2019, 14:11

Marcotte wrote:
22 Sep 2019, 12:44
Hello everybody,
I allow myself to ask for your help because, after a fall of the scanner, I had the following failure : the "squelch" no longer works despite the potentiometer fully turned.
I tried first a "reset" without success. I thought then that it could be the squelch potentiometer or the "Monitor" button on the side that could have suffered from the fall.
Always the same problem despite the replacement of these elements. Would it be a soldered component on one of the integrated circuits that jumped ? Have you ever encountered this problem on your Yupiteru?

Thank you for your reply.

Regards,

Alexandre
Its possible that you may have a small fracture on the board somewhere or one of the components on the board has broken off. The squelch potentiomete pins may not be making good continuity to the board.

Marcotte
New User
New User
Posts: 3
Joined: 22 Sep 2019, 12:38

Re: NEED HELP YUPITERU MVT-7100

Post by Marcotte » 22 Sep 2019, 23:08

Werthers wrote:
22 Sep 2019, 14:11
one of the components on the board has broken off.
I'm afraid this is the right option :( ! And I don't have the knowledge to succeed in finding out which one is out of service !
Anyway, thanks for your answer ;-) !

taximan
Registered New User
Registered New User
Posts: 2
Joined: 19 Aug 2013, 14:15
Call Sign: 2E0YTT

Re: NEED HELP YUPITERU MVT-7100

Post by taximan » 29 Sep 2019, 11:34


Marcotte
New User
New User
Posts: 3
Joined: 22 Sep 2019, 12:38

Re: NEED HELP YUPITERU MVT-7100

Post by Marcotte » 30 Sep 2019, 12:25

I will try this ! Thanks for the link !

Post Reply